2023 Söderkåkar

På idylliska söder bor Erik Johansson tillsammans med sin fru Aurore och hennes systerdotter Maj-Britt i ett stort och ståtligt hus. Mitt emot bor brodern Johan med sin familj i en enkel söderkåk. Gården tillhör dem bägge två, men uppdelningen är långt ifrån jämnlik och osämja råder. Men Erik har det inte så gott ställt som det först verkar och har svåra skulder hos den snikne direktör Josefsson. Aurore ser en lösning genom att gifta bort Maj-Britt till Josefsson, men hennes hjärta tillhör någon annan. Eriks brorsson Albin som bor på den förbjudna sidan av gården.


Romans spirar även mellan husan Malin och hennes två kärlekskranka rivaler, konstapel Karlsson och brevbärare Olsson, som kämpar om hennes gunst med alla till buds stående medel. Kärlek, intriger, skratt och sång utlovas, bland de charmiga kåkarna på södermalm!



Gideon Wahlbergs älskade "Söderkåkar" hade sin urpremiär 1930 på tantolundens friluftsteater men blev på riktigt en del av det svenska kulturarvet genom en älskad filmatisering 1970 där rollistan innehöll namn som Monica Zetterlund, Sune Mangs, Arne Kellerud och Gunn Wållgren.


Regi:Frippe Pettersson

Kostym:Kerstin Hedman

Mask och peruk:Anna Andersson

Musik:Johan Pettersson

Grafisk design:Sandra Björn


I ROLLERNA:


Erik Johansson:Robban Zetterberg

Aurore Johansson:Anki Wastesson

Maj-Britt, Systerdottern:Filippa Kromnér

Malin, husan:Jenny Silfvenius

Johan Johansson:Frippe Pettersson

Hanna Johansson:Elinor Klawing

Albin Johansson, sonen:Ásgeir Ásgeirsson

Larsson, byggnadssnickare:Elias Dahlgren

Jana Larsson:Ellen Mattsson

Konstapel Karlsson:Jakob Sjöberg

Brevbärare Olsson:Johan Pettersson

Direktör Josefsson:Klas Johansson

Advokat Aurelius:Klas Johansson